onsdag 9 mars 2011

Dagens skörd formfranska!

Baka baka liten kaka, rulla rulla liten bulla, ringla ringla liten kringla. Nagga den och sockra den och skjuss in i ugnen!


Receptet är leilas men har bytt ut mjölsorterna till det jag hade hemma. Blev riktigt gott!

50g jäst

5 dl ljummet vatten

2 tsk honung

2 tsk sirap

1 dl olivolja

1.5 msk flingsalt

2 dl dinkelmjöl (durumvetemjöl enl Leila)

10 dl vetemjöl special fullkorn (vetemjöl special enl Leila)

sesamfrön alt vallmofrön till formarna

flingsalt att strö över innan gräddning

smula jästen i bunke, tillsätt ljummet vatten, honung, sirap, olja och salt. Tillsätt dinkelmjöl och sist vetemjöl special. Låt jäsa i 40 min under bakduk. Smöra och bröa formar. Dela degen i två delar, knåda dom och lägg dom i formarna. Låt jäsa i 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla med vatten och strö flingsalt över dom. Grädda i 25-30 min.


1 kommentar: