måndag 18 november 2013

Ridtur, sjuksstuga & avbruten kalkonmiddag

Vem kunde tro att två helger skulle spenderas med magsjuka barn.... ÄCKLIGA dagisbaciller! Antingen VÄLDIGT lång inkubationstid eller samma smitta som hoppat på våra barn vid två olika tillfällen alternativt två olika smittor. Handdesinfektionen och ytdesinfektionen flödar här hemma! Händerna spricker väl snart av all rengöring. Och det som råkar bli nedkräkt slängs. Vi är lite smått maniska här hemma men sånna är vi, acceptera det eller inte! Hahah! Det är är det äckligaste jag vet. Man kan säga att kognitiv beteendeterapi pågår här hemma.



Jag vet att magsjuka går på dagis och jag får liksom blunda, sluta andas och springa in och lämna på dagis. Spritflaskan ligger i väskan. Efter dagis är det handtvätt, dusch och byte av kläder innan någon annan aktivitet påbörjas ;)  Det äckligaste av allt är strumporna som sprungit runt på dagis en hel dag, i dom kan man nog hitta en och annan bacillusk!


Men gårdagen startade bra iallafall. Vi lämnade en förkyld och febrig pappa hemma och åkte till mormor och moffe i Båstad. Mormor har precis köpt sig en ny häst som vi var tvugna att provrida såklart. Ellen verkar gilla hästar! Jag är själv uppvuxen i ett stall så man kan ju hoppas att generna gått vidare. Hugo tycker det är mindre kul att vara i stallet.


Men han vet precis vilken mat Nisse ska ha. Han har ärvt pappas datagener istället :) 


Nisse är en superfin häst, otroligt snäll och mysig. Jag har alltid gillat fuxar. Han är en gammal läromästare dessutom som kan både passage, piaff och galoppombyten. 

Det var meningen att vi skulle på kalkonmiddag hos gammelmormor. Stackars mormor som lagat mat hela dagen och dukat så fint. Lagom till middagen blev Hugo sjuk och vi fick bege oss hem igen... 

Idag är det sjukstuga här hemma. Jag och Ola är förkylda och hängiga, Hugo mår bättre men ligger mest. Den enda som far runt är lilla Elle men hon hade ju sitt förra helgen. 

Kul att vår Tv inte funkar idag, tydligen något fel hos Telia... 
Vi har avverkat, Lejonkungen, Hitta Nemo, Lotta på Bråkmakargatan och PostisPer x 2....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar